Неочевидні переваги подрібнювача харчових відходів: чому це краща ідея, ніж ви думали раніше
Подрібнювач харчових відходів – зайва трата коштів чи потрібний аксесуар на вашій кухні? Якщо ви не мали досвіду користування цим девайсом, у вас могло скластися враження, що це лише спосіб запобігти засміченню каналізаційних труб. А якщо так – то його можна замінити звичайними засобами для чищення. Спробуймо розібратися, як усе є насправді.
Менше сміття
Подрібнювачі (або ж диспоузери) створені не для того, щоб перемелювати дрібні часточки, які випадково потрапили у злив. Це потужні пристрої, завдання яких – утилізувати порівняно велику кількість залишків їжі. GRANADO Algar Professional Silence ++, до прикладу, має ємність 1400 мл. Якщо вам потрібна компактніша модель – місткість GRANADO Algar Silence + 1250 мл.
Органічні відходи займають 30-50% побутового сміття. Шкірка від овочів та фруктів, горіхова шкаралупа, зіпсована їжа – це все займає до половини вашого смітника. А може просто крізь подрібнювач безпечно потрапляти в каналізацію.
Запах
Затишок на кухні зазвичай асоціюється із приємним ароматом домашніх страв. Зайвий запах під час їх приготування легко усуне хороша витяжка. Та вона не буде ввімкненою постійно, а харчові відходи у смітнику з часом додають небажаної пікантності загальній атмосфері. Диспоузер швидко утилізує органічне сміття, зберігаючи свіжість у вашому домі.
Екологічний підхід
Встановлюючи подрібнювач для залишків їжі, ви вже починаєте сортувати сміття. По-перше, зменшуєте навантаження на сміттєзвалище, адже значну частину відходів утилізуєте самі. По-друге, так буде легше відокремити вторсировину, адже вона не забруднена органічними рештками.
Швидкість
Диспоузер допоможе вам оптимізувати кожну хвилину перебування на кухні. Вам не потрібно вдаватися до зайвих рухів, щоб викинути у смітник шкірку після чищення овочів чи заварку перед миттям чашки. Усе – на робочій поверхні, під руками.
Нюанси
Як і будь-який інший пристрій, подрібнювач харчових відходів має властивості, які можуть не всіх влаштувати. Перше, що слід розуміти, – диспоузер працює від електроенергії, без якої він не виконує свої функції.
Під час подрібнення відходів потрібно також вмикати воду, щоб рештки не затримувалися в механізмі, а потрапили у каналізацію.
Деякі диспоузери доволі гучні, що заважатиме під час експлуатації. Радимо звертати увагу на моделі із комфортним рівнем шуму 30-40 дБ, як у лінійці GRANADO Algar.
Як обрати
Якщо ми вже заговорили про особливості подрібнювачів, ось іще кілька підказок, на що слід звертати увагу, крім рівня шуму та обʼєму камери подрібнення.
Основні характеристики визначають, наскільки швидко й ефективно диспоузер впорається з відходами. Наприклад, GRANADO Algar 750 Silence + має потужність ¾ кінської сили (560 Вт) та швидкість обертання диску 3800 об/хв. Цього достатньо, щоб перемолоти залишки їжі за лічені секунди.
Якщо вам потрібна вища продуктивність – Algar 1000 Silence + має двигун потужністю 1 к.с. (750 Вт) і швидкість 4200 об./хв. Подрібнювач миттєво утилізує шкірку від кавуна чи кістки.
Найпотужніша модель у нашій лінійці – GRANADO Algar Professional Silence ++ – працює на 1 к.с. (680 Вт) зі швидкістю обертання диску 4200-4800 об/хв. Тут встановлений безщітковий двигун, який витримує більші навантаження і прослужить довше.
Важливо також звертати увагу на те, щоб деталі подрібнювача були виконані із якісної нержавіючої сталі AISI304.
І, звісно, дрібнички. Хоч подрібнювач для залишків їжі розміщують під мийкою, замість сифона, він має візуально вам подобатися. Також поміркуйте, чи хочете вмикати диспоузер звичайною кнопкою, чи вимикачем на радіокеруванні, як у GRANADO Algar Professional Silence ++, – такі деталі мають значення.
Вибрати і купити подрібнювач харчових відходів можна одразу на цьому сайті. Якщо лишилися питання, зверніться до нас у віконечко праворуч – ми радо допоможемо.